av Per Arne Olsen | 15. juni, 2010  

Heroin – Nei takk.

012Stoltenbergutvalget har angivelig konkludert med at det bør gis gratis heroin til tunge rusmisbrukere. Jeg tror dette er en dårlig løsning som ikke tar tak i de virkelig store utfordringene vi har i rusomsorgen. I denne sammenheng kan man kanskje si at utvalgets konklusjon er en konsekvens av at man ikke lenger har tiltro til at Regjeringen gidder å gjøre nødvendige grep for å få personer ut av rushelvete. Det står nemlig 5000 rusmisbrukere i kø for å få hjelp. Samtidig er det stor ledig kapasitet hos private og ideelle rusinstitusjoner. La oss begynne med å benytte disse plassene. Dernest la oss sørge for at det er en lovpålagt plikt for den enkelte rusmisbrukers hjemkommune og ha et ettervernstilbud klart fra første dag etter endt behandling.

Jeg har tro på at det er mulig å komme ut av rushelvete for de aller, aller fleste. Da jeg besøkte Alfa-klinikken i Vestfold fikk jeg være vitne til en ung, men veldig erfaren heroinmisbruker, var ferdig med behandlingsopplegget. Hun skulle nå over i halvveissystemet, som er et ettervernstilbud med svært gode resultater. Det var rørende, gledelig og ikke minst viktig å være vitne til hennes historie. Forvandlingen hadde vært total. Hadde hun kommet seg ut av rushelvete dersom hun hadde fått gratis heroin? Tvilsomt.

Det er viktig å ikke gi opp enkeltmennesket. Jeg oppfatter at gratis heroin ikke har noe med behandling å gjøre. Snarere konservering. Jeg skal lytte til de motargumentene som kommer, men jeg er relativt sikker på at mitt standpunkt i denne saken kommer til å bli nei til heroin, ja til behandling.

Akkurat dette syns jeg er viktig. La oss slippe alle gode krefter til, og motarbeide de vonde. Heroin kommer i den siste kategorien, og derfor bør vi ikke innføre et heroinprosjekt i Norge.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Leser jo også i dagen VG, at de vil fjerne fengselsstraff for narkotikabruk. Det skal satses på behandling. Dette er jo vel og bra, men hvor skal de behandles? De må jo lage behandlingsplasser først da. Greit at du ikke må sitte inne fordi du er rusa, men å selge og oppbevare stoff bør fremdeles straffes.
Så sier mange i regjeringa nå at de som settes i fengsel, ofte har større rusproblemer og i tillegg stor gjeld til langerne. Og hvorfor det spør jeg da?
Hvorfor er ikke Norske fengsler rusfrie? Slik at de som slippes ut i alle fall ikke er rusa når soninga er over. Her skrikes det opp om at det ikke går annå visitere besøkende i fengslene… Men på flyplassen er det helt greit?? Om det ikke er de besøkende som leverer narkotika, så må det jo være de ansatte…
Strengere kontroll i flere ledd er det eneste som hjelper.
Men det er vel kanskje bare vi i Frp som forstår det?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00