av Per Arne Olsen | 29. juni, 2010  

Kritiske spørsmål og mine svar vedrørende Jarlsø-saken.

Ettersom Tønsbergs Blad hevder jeg ikke svarer på spørsmål så har jeg her valgt å legge ut svar på kritiske spørsmål. Lesere kan også komme med ytterlige spørsmål dersom jeg har utelatt noe som ønskes besvart.

Ser du overhodet ingen etiske problemer med at du har kjøpt leilighet på Jarlsø?

Nei, jeg gjør ikke det. Dette er et helt ordinært boligkjøp der jeg har betalt nøyaktig det samme som alle andre. Jeg har kjøpt direkte fra utbygger, som er helt normalt.
 
Når politiske motstandere og Transparency International mener du bør anmeldes, har du likevel ikke behov for å beklage noe?

Det er ikke overraskende eller spesielt unormalt at politiske motstandere angriper meg og forsøker å skandalisere mine handlinger. Det er selvsagt ikke hyggelig at Transparency International (TI) også angriper meg, men dette er altså ikke noe annet enn et leilighetskjøp.

Jeg synes det også er verdt å nevne at TI mente jeg burde anmeldes i Ungbo-saken, der KMPG fastslo at jeg hadde forholdt meg korrekt til alle lover og regler.


Hva tror du dette gjør med folks oppfatning av både politikere og Tønsberg kommune?

Det er alltid uheldig at det stilles spørsmålstegn ved politikere. Dersom denne saken skader politikere i Tønsberg, er det selvsagt trist. Men det er i så fall noe Tønsbergs Blad må ta en del av ansvaret for. Jeg mener de skriver mer negativt enn det sakene handler om. Kanskje er det for å gjøre seg ekstra spennende som lokalavis, men jeg liker ikke strategien deres.

 Hvorfor kunne ikke du trekke lodd, som folk flest?

Sannheten er at under halvparten av leilighetene ble solgt ved loddtrekning. Første byggetrinn inneholdt 116 leiligheter, 53 ble solgt etter loddtrekning i februar 2007. Resten har blitt solgt fortløpende når interessenter har meldt seg. Siste leilighet ble solgt nylig, ifølge eiendomsselskapet.

Hvordan fikk du tilgang til en leilighet som aldri har vært ute på det åpne markedet?

Leiligheten har vært på det åpne markedet. Da jeg høsten 2008 kontakten Jarlsø eiendom, for å se på aktuelle leiligheter ble vi presentert med flere usolgte leiligheter som alle skulle selges til listepris. Etter å ha fått beskjed om at jeg skulle hjerteopereres, utsatte jeg alt til tidlig på våren 2009 da jeg var ferdig med rekonvalesensperioden. Da tok jeg på ny kontakt, og siden leiligheten fortsatt var usolgt slo vi til og skrev kontrakt i mai/juni samme år.

 Hvorfor holdt utbygger av disse leilighetene når det var så stor rift om resten?

Som svaret over viser var det ikke så stor ”rift” om leilighetene. Da jeg høsten 2008 ville se etter en leilighet i stedet for å bo i et hus, var det ledige leiligheter på Jarlsø. Selv seks måneder etter, da jeg var gjennom hjertetransplantasjonen, var det flere leiligheter ledige.

Hvorfor solgte utbygger leiligheten til deg med en kvadratmeter pris på 30.124 kroner når snittet var 36.800 kroner for resten av leilighetene?

Dette er Tønsbergs Blads regnestykker. Jeg tror vi skal la boligeksperter være boligeksperter og la journalister være journalister.

 Det er alltid et spenn i gjennomsnittsprisen i et boligprosjekt. De som har kjøpt leilighetene med best beliggenhet og flottest utsikt er ikke lurt trill rundt når de har betalt mer enn meg som bor i første etasje. Leiligheten min ligger i første etasje og har dårligere utsikt enn andre, derfor er den også litt billigere enn de dyreste.

Det som er viktig er at jeg har betalt listepris som alle andre og at leiligheten min kostet like mye som tilsvarende leiligheter.

For øvrig er det solgt leiligheter på Jarlsø med langt lavere kvadratmeterpris enn det jeg ga, fordi beliggenheten til leiligheten er dårligere. Dette tror jeg alle folk skjønner.

Hvorfor nekter du å svare på spørsmål fra Tønsbergs Blad

Det er veldig dumt at avisen skriver det. Jeg har svart avisen på flere e-mailer og SMS-er. Jeg har bedt om at alle spørsmål fra TB kommer skriftlig. Dessverre gjengir avisen kun svarene mine der de sendte spørsmål på SMS og jeg svarte på SMS.

Jeg tror avisen liker å presentere meg i et lys der alt jeg gjør ser suspekt ut. Det er selvsagt ubehagelig, men det kan aviser dessverre gjøre.

Det er noe av årsaken til at jeg nå skriver så mye om dette på nett. Jeg vil ikke at Tønsbergs Blad skal fortelle folk at jeg ikke vil svare. Her svarer jeg på alle spørsmål, så det er bare å spørre.

Ser du på kjøpet av leiligheten direkte fra utbygger som en ”belønning” fordi du stemte for utbyggingen i bystyret?

Overhodet ikke. Det var tverrpolitisk enighet om utbyggingen på Jarlsø. Noe så uvanlig som at SV og FrP sto sammen om å stemme for utbyggingen. FrP sto sammen med SV om å redusere utbyggers ønske om å bygge 500 leiligheter til 400 leiligheter. Det var kun Høyre som ville redusere antall leiligheter til 260.

Jeg har vært mindre aktiv i denne saken enn andre byggesaker. Jeg har ikke holdt innlegg om saken i FrPs gruppemøter, i bystyret eller fulgt saken i Utvalget for bygge- og arealsaker (UBA). Det var fordi det var uvanlig stor enighet om dette byggeprosjektet i kommunen.

Har du tatt en snarvei når du kjøpte leiligheten på Jarlsø?

Nei. Jeg har betalt listepris for leiligheten og båtplassen som hører til. Jeg har som alle andre tatt opp lån i banken og gjennomført oppgjøret hos eiendomsmegler.

Det går rykter om at verandaen din et større enn det som lå i det opprinnelige prosjektet, hvorfor det?

Samtlige hjørneleiligheter har fått noe større veranda enn opprinnelig omsøk, fordi den skal gå på utsiden av en bærestolpe. Utbygger har søkt kommunen og fått godkjenning. Jeg vet at det for akkurat min leilighet ble glemt å søke, men jeg har forsikret meg om at alt nå er i orden.

 Du har fått en ekstra parkeringsplass, hvorfor?

Opprinnelig skulle leiligheten min ha en stor bod på terrassen for oppbevaring av utemøbler etc. Men boden måtte fjernes av det jeg har blitt fortalt er branntekniske årsaker. Da fikk jeg i stedet en ekstra (inneklemt) parkeringsplass. Jeg tror det var en bedre løsning for eiendomsselskapet og meg, enn at jeg krevde prisavslag.
Ser du på deg selv som offeret i denne saken?

Nei, vi som politikere skal tåle å bli sett i kortene av pressen. Jeg har selv valgt å bli ordfører, stortingsrepresentant og nestleder i FrP. Da må jeg forvente spørsmål fra mediene. Men jeg tror nok mange mener med meg at det begynner å bli litt nok nå.

Hva gjør du om politiet mener du har brutt loven?

Jeg er veldig trygg på at ingenting av det jeg har gjort er ulovlig. KPMG har frifunnet meg i den forrige saken, jeg har heller ikke gjort noe galt i denne saken.
 

Jeg er i det hele veldig komfortabel med en eventuell politietterforskning, slik at vi kan få belyst alle sider av denne saken. Men jeg synes det er trist at politiet må bry seg om slikt når de heller burde vært ute på gata og gjort hverdagen tryggere for folk flest.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Comments are closed.

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00