av Per Arne Olsen | 7. juli, 2010  

Åpne kort – Jeg tilstår alt!

Noen ganger er det ikke lett å være politiker. Jeg har skjønt at mange har lurt på hva som skjedde da jeg kjøpte leilighet på Jarlsø. Derfor skrev jeg redegjørelsen om det på bloggen min. Nærmere 1000 lesere har lest bloggen. Det er veldig bra! Jeg er glad folk besøker bloggen min for å lese hva som egentlig skjedde.

Men ikke alle er like fornøyde. Håkon Borud, redaktøren i Tønsbergs Blad reagerte nesten med én gang og kritiserte redegjørelsen min. Hva er galt nå, da? tenkte jeg da jeg så kommentaren hans. Men det var egentlig ikke noe, virket det som. Han var bare irritert over at jeg ikke hadde redegjort alt ovenfor Tønsbergs Blad. Greit nok det, han skal jo selge aviser. Det er jobben hans. 

Nå har jeg tenkt å legge alle kort på bordet. Slik at Tønsbergs Blad kan bruke ressursene sine på andre nyheter.  Nå er det på tide å avsløre alt, legge kortene på bordet, og ”tilstå”.

Tilståelse 1: Jeg har kjøpt en hytte på helt ordinært ærlig vis, av megler.  Nærmere bestemt i Sverige, slik svært mange andre nordmenn har. Det hender jeg bidrar til å øke den negative grensehandelsstatistikken når jeg er på vei til eller fra hytta også. Jeg kjøper litt mat og litt sukkerfri brus til svenske priser. Ettersom jeg ikke drikker og røyker, så blir det dessverre dårlig med innkjøp av disse varene, selv om jeg nok kunne tjent meg noen kroner på å kjøpe dette på ”svenskesida”.

Tilståelse 2: Jeg eier en bil! Eller, jeg eier faktisk flere, obs obs, dette skal jeg tilstå etterpå. Tenk dere det, jeg kjører bil til Sverige. Med bilen kjører jeg på veien FrP lenge har kjempet for å utvide. E6 gjennom Østfold har blitt en flott vei, kanskje takket være først og fremst FrPs kontinuerlige påtrykk for bedre og mer trafikksikre veier i Norge.  Og ja, FrP kjemper hver dag mot bomstasjonene som er satt opp. Får vi gjennomslag kommer turen til hytta å bli over hundre kroner billigere hver gang jeg reiser. Jeg burde sikkert ikke kjempet så hardt for å fjerne bomstasjonene i Norge, i alle fall ikke de jeg av og til kjører på selv. Medier  kan jo stille spørsmålstegn ved motivet mitt?

Det stopper ikke der heller dessverre. Jeg har flere svin på skogen.  Hold dere fast i TB redaksjonen.

Tilståelse 3: Jeg har en leilighet i Spania. Den eier jeg sammen med min bror. Dette er en leilighet som er kjøpt på ordinært vis, av Solbo som solgte på vegne av Spanske utbyggere.  Typisk FrP`er sier du? Guilty as charged. (Se, jeg har vært på engelskkurs delvis betalt av stortinget. Det var deltagere fra alle partier, og det gjennomføres hvert eneste år. Men jeg burde takket nei, det innser jeg selvsagt.)

Leiligheten jeg eier i Spania er ganske rimelig i drift.. Jeg slipper å betale norske priser for mat, bensin og spekeskinke. Dessverre så er mange av de kommunale avgiftene i Spania like ”ille” som i Norge. Det er synd jeg ikke har noen påvirkningskraft på spanske myndigheter. Da skulle jeg jobbet for å redusere avgiftene, akkurat slik jeg gjør i Norge!  FrP kjemper nesten hver eneste dag for lavere avgifter på boligkjøp, kommunale avgifter og matpriser. Det burde jeg kanskje ikke gjøre, ettersom jeg nok hadde tjent noen ”lapper” på billigere norsk mat, og en redusert avgift for søppeltømmingen.  Jeg er for øvrig litt paff over verdien på leiligheten min. Den er så å si halvert siden jeg kjøpte den. Ingen fortjeneste ved et eventuelt salg, bare tap. Enda godt jeg kjøpte leiligheten fordi jeg syns det er en fortreffelig helseeffekt, for meg og mine foreldre, ved et varmere klima.

Jeg sitter i helsekomiteen på Stortinget, der kjemper vi for at norske kommuner skal ta i bruk behandlingsreiser til varmere land. Kanskje også Spania. Hvem vet, kanskje nordmenn blir enda mer positive til spanske leiligheter og verdien på min leilighet øker? Jeg burde nok ikke kjempet så hardt jeg gjør for at reumatikere og andre grupper som har en enorm helseeffekt av varmere strøk, skal få muligheten til dette på det offentliges regning. Jeg innser det nå. Jeg legger kortene på bordet.

Tilståelse 4: Jeg er lidenskapelig opptatt av biler. Det vet alle som kjenner meg. Jeg har bildilla. Skikkelig bildilla. Det hender til og med at jeg bruker timevis foran Pc-en på jakt etter spennende veteranbiler. Jeg tar på meg bryet med å få dem til landet, har gleden av å kjøre dem. Og dersom jeg selger en bil, tjener jeg muligens litt på det og. Og ja, dere tar ikke feil. Hadde FrP fått bestemme hadde det sikkert vært mindre avgifter på dette også. Til og med bensinen hadde blitt billigere.

Forbudet mot kjøpesentre utenfor byer hadde blitt fjernet med FrP. Jeg kan avsløre at jeg også har kjøpt klær og sko, både til meg selv og mine barn, sannsynligvis på noen kjøpesentre FrP har vært for å bygge i sin tid. Jeg har til og med kjøpt klær som har vært sterkt redusert i pris, på høstsalg, vintersalg, sommersalg, ”ville dager” salg med videre. Det burde jeg ikke gjort. Dette var kanskje butikkens måte å si takk på til meg, ettersom FrP hadde vært tilhenger av utbygging.

Oppsummering:

Dersom jeg ikke har fått med meg alt i denne avsløringen, og TB skulle finne ut at jeg har glemt å nevne noen av eiendelene jeg har, så kommer jeg til å tilstå å vedkjenne meg det også.

Kanskje noen kan lage et regnestykke på hvor mye jeg kommer til å spare om Siv Jensen blir statsminister? Det vil sikkert vise at jeg er kraftig inhabil. Det mener sikkert Lars Egeland i SV er uredelig, og at politiet bør granske saken.

Jeg prøver å spille med åpne kort. Derfor avslører jeg nå, alt mellom himmel og jord. Det skulle bare mangle.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Den positive siden – og det som gjør at du kommer deg gjennom denne hetse-kampanjen er at du har beholdt din herlige humoristiske sans. Det triste er at enkelte ikke lar seg affisere av ekle ting, som fakta. Før eller siden går de nok lei. Til da – ha en fortreffelig sommer. Hilsen Berit Baklund

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kjempebra PA lo så tårene trilla. Håper tb snart kan la deg i fred, eller kansje ikke kjempefin pr du får der så lenge du kan gi så fine tillsvar. Stå på PA.
Hilsen Eivind

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Veldig morsomt! Bra du tar dette med humor:-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

:-D Du er jo en ordentlig luring du!
Men hva i all verden skal de skrive om nå da? For nå blir det vel nesten utelukkende “agurkstoff” på TB? Men – etter litt ettertanke – så har kanskje redaktøren selv bil, båt og hytte? Man kan aldri vite …

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Oppsan! dettte var jeg ikke klar over, at det ikke er lov og gjøre noe uten at TB-politiet skal tjene penger på slike som deg og meg ved og brette fremmitt privatliv for og selge flere aviser,
Jeg har da meldt meg inn i FRP for kort tid sidenog har hatt nesten 200 biler,kjøpt og tjent på leiligheter og hus som er solgt. kanskje det er best jeg ringer TB og sier i fra dette.Skal jeg da ta med at jeg havnet i fyllearresten en gang og at saken ble henlagt da politiet gjorde en feil ?

Nå har jo ikke jeg tenkt til og avsløre hvem jeg er enda da jeg ikke ønsker en klapperjakt fra TB før høyst nødvendig, Men Olsen, takk for en hyggelig prat ved byfogdløkka og på vei inn i Farmandstredet. Men vi prates sikkert igjen om ikke så lenge, fortsatt god sommer. NB betalte Du avgift når du parkerte eller er det en kjempesak for TB, he he , Pass deg storebror ser deg :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Haha! Godt skrevet Per Arne, jeg lo meg gjennom hele innlegget. Synes og hele saken er så skrudd at dette var bare på sin plass ;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Agurktid på TB nå tydeligvis.

Ikke kan jeg regne ut hva du vil spare om Siv blir statsminister heller. Men jeg skulle gjerne kikka på miljøregnskapet ditt, der må det være mange innsparinger å hente ;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Takk Per Arne.
Dette løfter humøret mange hakk fremover nå da det er tid for å dra til NABOLANDET på ferie.
Flott at du holder oss alle oppdatert på dine verdier og gleder i livet. Nå kan ikke tiden gå fort nok frem til 2013 og regjeringsskifte. Men først skal vi sørge for en massiv endring i kommunenorge ved valget neste år.
Ha en riktig god sommer med opplading av de alltid velfungerende batterier.

Terje

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Per Arne.
Veldig bra, men nå blir det bare agurker i TB.
Ha en god ferie både hos søta bror og i Spania.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tønsberg blad blir avslørt for politisk vinklet og uetisk journalistikk i denne saken:

http://tb.no/meninger/debattartikler/tb-er-sin-egen-verste-fiende-1.5442072

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Huff, dette var stakkarslig. Rett og slett flau lesning.

Jeg er langt i fra overbevist om at du har gjort noe galt i den såkalte huskjøp-saken. Men det ville tjene din sak mye bedre dersom du kunne imøtegå kritikken med saklige argumenter, i steden for dette patetiske forsøke på å latterliggjøre og ufarliggjøre kritikerne.

Jeg trodde FrP kjemper en hard kamp for å blit tatt på alvor. Bli sett på som en seriøs samarbeidspartner, både på lokalplan og riksplan. Vaske av seg “tulling-stempelet”. Men nå en såpass erfaren og erfaren og høyt profilert representant for partiet som deg kan finne på å servere slikt tøv som dette, så blir jeg betenkt.

Humor og sarkasme er ofte fine virkemidler, både i muntlig og skriftlig kommunikasjon. Men i dette tilfellet fungerer det som selvskudd, etter min mening. Stakkarslig og flaut. Det føyer seg inn i det velkjente FrP-mønsteret med å innta offer-rollen så fort man blir kritisert. Jeg trodde dette var noe man prøvde å styre bort fra, men jeg tok visst feil.

Et velment råd: Rykk tilbake til start, og forsøk igjen! Med saklige argumenter denne gangen.

Mvh KnakkWurst

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00