av Per Arne Olsen | 30. august, 2010  

Nye spørsmål fra Tønsbergs Blad

Det er noen måneder siden jeg første gang fikk henvendelse fra Tønsbergs Blad om leiligheten på Jarlsø. Men forleden fikk jeg igjen en mail fra journalist Jon Cato Landsverk med åtte spørsmål. Jeg ble kanskje litt overrasket, men som jeg lovet på bloggen min og i innlegget jeg sendte til avisen, skal jeg selvsagt svare. Mange av spørsmålene burde nok vært sendt til utbygger eller andre, for jeg må innrømme at jeg nok er en gjennomsnittlig huskjøper som ikke innehar oversikt over alle frister og tegninger i et så stort byggeprosjekt. Derfor spurte jeg også Jarlsø Eiendom for å få presise svar på noen av Landsverks spørsmål.

1. Når gikk fristen for bestilling av endringer ut for V5-blokka?
Slik oversikt ikke jeg i hodet, så jeg spurte Jarlsø Eiendom som svarte meg at kjøpere fikk gjøre tilvalg til leilighetene så langt det var mulig fremdriftsmessig. Hva det innebærer av konkrete datoer må jeg nok henvise til Jarlsø Eiendom for å få svar på.
2. Vi har sett i dokumenter fra Jarlsø eiendom at endringer/tilvalg kunne bestilles etter at kontrakt ble inngått. Du skriver at du fikk tilbud på nytt kjøkken høsten 2008, altså før du skrev kontrakt. Hvorfor fikk du denne muligheten?
Jeg spurte hva det ville koste med en ny kjøkkenløsning, og det fikk jeg senere svar på. Jeg antar det er vanlig at mulige kjøpere kan spørre om denne type ting, da dette ofte er med i en helhetsvurdering knyttet til kjøp av bolig.  Jeg regner med at Jarlsø Eiendom kan si mer om det er uvanlig å spørre om slikt før kontrakt signeres. Kanskje ligger svaret i det du lurer på at jeg aldri kom så langt som å bestille tilvalg etter en kjøpsbeslutning, men kun innhentet tilbud. Som jeg har skrevet tidligere kom jeg aldri så langt som å kjøpe fordi jeg ble akutt syk. Tilbudet jeg fikk var en del av undersøkelsene som jeg tror mange gjør før de bestemmer seg for å kjøpe en leilighet.
3. Du skriver i bloggen din i juni:
Opprinnelig skulle leiligheten min ha en stor bod på terrassen for oppbevaring av utemøbler etc. Men boden måtte fjernes av det jeg har blitt fortalt er branntekniske årsaker. Da fikk jeg i stedet en ekstra (inneklemt) parkeringsplass. Jeg tror det var en bedre løsning både for eiendomsselskapet og meg enn at jeg krevde prisavslag.
Jarlsø eiendom solgte p-plasser til fast pris 220.000 kroner. Antall p-plasser var også regulert. Hvordan kan en bod bli verdsatt til 220.000 kroner?
Det spørsmålet er nok ikke jeg den rette til å svare på. Men det er ikke sikkert du trenger å stille spørsmålet til noen andre når jeg forteller deg at den ekstra parkeringsplassen jeg fikk tildelt ikke er lik de øvrige parkeringsplassene. Den er plassert inneklemt og er mye verre å parkere på enn den ”vanlige” parkeringen. Så svaret mitt er at jeg i alle fall ikke ville betalt 220.000 kr for den! Jeg har blitt forsikret om at det var flere som fikk lignende kompensasjoner/ekstra parkering i forhandlinger med utbygger.
4. Du skriver at du er blitt fortalt at den ble fjernet av branntekniske årsaker, hvem har fortalt deg det?
Jeg oppfattet det slik fra utbygger at det skulle være en bod som dessverre måtte fjernes. Jeg var sikker på at det var av branntekniske årsaker som jeg skrev på bloggen tidligere, men da jeg dobbelsjekket med utbygger for å være helt sikker, kunne de fortelle meg at det var fasademessige hensyn som var bakgrunnen for at boder ikke ble bygget. Jeg hadde ikke den fulle oversikt det må jeg innrømme og beklage. Poenget er at vi  ikke har bod på vår terrasse, i likhet med flere andre (av fasademessige hensyn).
5. Du skriver at ”opprinnelig skulle leiligheten min ha en stor bod på terrassen”. Kommunens byggesaksavdeling kan ikke finne tegninger av denne boden på terrassen i rammesøknaden med tegninger eller andre dokumenter. Har du dette?
Dette er nok også et spørsmål du skulle sendt til Jarlsø Eiendom, men jeg har sjekket det opp med dem. De forteller meg at årsaken til at kommunen ikke finner dette, er at det var fasademessige årsaker til at boden ikke ble bygget. Hvis den hadde blitt bygget, så hadde den først fremkommet på såkalte ”as buildt”-tegninger, som først sendes til kommunen ved anmodning om brukstillatelse. Utbygger har fortalt meg at det av forskjellige årsaker ble gjort flere justeringer av boder og glassflater i byggeperioden,  noe som visstnok skal være normalt på store bygg.
6. Er boden inne på tegningene som er vedlagt kjøpekontrakten?
Svaret på spørsmål fem tror jeg gir deg svaret på det.
7. Hvor langt var byggearbeidene kommet da du inngikk avtale?
Utbyggeren er nok den beste til å svare på hvor langt byggeprosessen var kommet da jeg signerte kontrakt våren 2009.
8. Ble boden tatt bort før du inngikk avtale?
 Her er jeg usikker på hva du mener. Boden ble aldri bygget. Jeg er sikker på at utbygger kan svare deg i detalj på hvorfor de valgte å ikke bygge boden.
 
Det er rart å svare på så mange spørsmål fra Tønsbergs Blad. Jeg tror mange også synes det er unaturlig å huske slike detaljer lenge etter en har kjøpt leilighet. Jeg er imidlertid politiker og vet at pressen kan være krevende. Selv om jeg har vært på ferie, og egentlig har lyst til å slappe av fra aviser, politikk og leilighet, vet jeg at jeg må svare. For å vise at jeg svarer på alt og ikke forsøker å vri meg unna velger jeg å publisere alle spørsmål og svar her på bloggen min. Jeg ser imidlertid frem til at politiet har foretatt sin vurdering.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Comments are closed.

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00